For the contest organized by Roquefort Papillon (feel free to visit the site there are some very good recipes ; click HERE ) and 750 gr j'ai pensé à l'alliance des fruits secs et de ce délicieux fromage . J'ai choisi de farcir les abricots secs (sans conservateurs tant pis pour la couleur mais tant mieux pour le goût ) avec du roquefort et de les "emprisonner" dans de une pâte briochée ... Pour l'apéritif , les briochettes , tièdes sont très parfumées et le mariage des 3 saveurs est extra , j'ai beaucoup aimé et je n'étais pas la seule !!
pour une vingtaine de briochettes :
pâte brioche :
15 g fresh yeast
15 cl
warm milk 250 g flour
20 grams of sugar
5rgr
fine salt 40 g butter, softened
20 dried apricots 100 grams of Roquefort Papillon
In the bowl, dilute the yeast with the milk then put all the ingredients, knead for 7 / 8 minutes to obtain a smooth paste. Let rise for 40 minutes protected from drafts. Open
dried apricots in thickness, cram them with Roquefort. Take a small ball of dough and flatten the place the apricot in the center and cover the dough. Form a ball and return them on a baking sheet lined with parchment paper. Let rise 30 minutes. Brush with egg diluted with a little milk to make them more brilliant. Bake 15 minutes.
Eat warm not to burn yourself with hot Roquefort.
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